Muurdossier
- Flexibellees meer
- Optimale isolatiewaardelees meer
- Duurzaamlees meer
- Kostenefficiëntlees meer
- Brandveiliglees meer
Voor jouw bouwproject ben je op zoek naar de slimste manier om te isoleren: gebruiksvriendelijk, duurzaam en brandveilig. In dat geval is ISOVER glaswol gegarandeerd de beste oplossing voor je spouwmuur. Dit muurdossier levert alle bewijzen, zwart op wit. Maak kennis met ISOVER Multimax 30.
Verhalen uit de praktijk
Verhalen uit de praktijk
ISOVER spouwmuurisolatie biedt tal van voordelen vergeleken met harde isolatie. Glaswolisolatie is gebruiksvriendelijker, duurzamer, brandveiliger en het zorgt op het einde van de rit voor een interessanter kostenplaatje. ISOVER Multimax 30 is gegarandeerd de beste oplossing voor het isoleren van elke gevel.
Valse spouw
Een valse spouw van 5 mm tussen de isolatie en het binnenspouwblad vermindert de isolatiewaarde van de muuropbouw met 35%.Naad
Een naad van 10 mm tussen twee isolatieplaten vermindert de isolatiewaarde van de muuropbouw met 25%.Raamaansluiting
Een slechte aansluiting van isolatie op raamankers kan zowel een valse spouw als een naad veroorzaken.
GLASWOLISOLATIE
- Waterafstotend
- Lage lambdawaarde
- Vormvast
- Flexibel, voorkomt kieren en naden
- Lagere verwerkingskosten
- Onbrandbaar
- ATG volledige vulling
HARDE ISOLATIE
- Waterafstotend
- Lage lambdawaarde
- Niet vormvast
- Niet flexibel
- Extra verwerkingskosten
- Brandbaar
- Niet voor volledige vulling
Flexibel
Glaswolisolatie is flexibel, in elke zin van het woord. In alle omstandigheden sluiten glaswolplaten onderling én met de draagmuur mooi aan, zelfs in geval van onregelmatigheden van het binnenspouwblad. Het is geschikt voor iedere spouwmuur, zonder dat de fundering verbreed dient te worden.
Valse spouwen en open naden
Een goede aansluiting tussen binnenspouwblad en isolatie is essentieel voor optimale prestaties. Bij slechte plaatsing van harde isolatieplaten ten gevolge van open naden vermindert de isolatiewaarde van de muuropbouw met 25%. Hoe goed de thermische eigenschappen van het isolatiemateriaal ook zijn, de uiteindelijke prestatie staat of valt met de uitvoering.
Wanneer de isolatie niet goed aansluit op het binnenspouwblad ontstaat ook het risico op een valse spouw. Een valse spouw van 5 millimeter doet de isolatiewaarde van de muuropbouw dalen met maar liefst 35%.
Met ISOVER glaswol worden voorziene isolatiewaarden daadwerkelijk omgezet naar de praktijk. De isolatie is zodanig flexibel dat het risico op naden, kieren en valse spouwen vermeden wordt.
ISOVER Multimax 30 is een isolatieplaat die naadloos aansluit onderling en tegen het binnenspouwblad.
Valse spouw
Naad
Interesse in Isover isolatie?
CONTACTEER ONSOptimale isolatiewaarde
Alle nieuwbouw in België moet beantwoorden aan strenge energieprestatie-eisen. Zo moeten muren, vloeren, daken, ramen en deuren voldoen aan vooropgestelde waarden, uitgedrukt in maximale U-waarden.
Perfecte luchtdichtheid is geen overbodige luxe. Het is een essentieel onderdeel van je woning en helpt bij de energie-efficiëntie, het warmte-comfort en de vochtbescherming van de constructie. Luchtdichtheid wordt ook steeds belangrijker om het S-peil te behalen.
Het S-peil
De Vlaamse overheid heeft in januari 2018 het S-peil of schil-peil geïntroduceerd ter vervanging van het K-peil en de netto-energiebehoefte.
Het S-peil bepaalt hoeveel energie de wooneenheid nodig heeft om de temperatuur van de woning op peil te houden. Hoe minder energie er nodig is en hoe efficiënter de vorm van het gebouw, hoe lager het S-peil.
De luchtdichtheid speelt een cruciale rol in het behalen van het S-peil. Daarnaast hebben factoren zoals isolatie, zon-
wering,grootte en oriëntatie van de vensters, type gebouw, vormefficiëntie en thermische massa ook een invloed.
Om met glaswol een U-waarde te behalen die niet hoger is dan 0,24 W/m2K en een S-peil lager dan S31, volstaat 12 cm ISOVER Multimax 30 met een lambdawaarde van 0,030 W/mK. ISOVER Multimax 30 zorgt voor gegarandeerde isolatiewaarden waarmee je voldoet aan de regelgeving. Deze stevige glaswolplaat heeft een ATG-goedkeuring voor toepassing van gedeeltelijke of volledige spouwmuurvulling.
De thermische kwaliteit van glaswol blijft ook gegarandeerd in de toekomst. Zo bleek uit testen van Eurima dat minerale wol na 55 jaar in alle geteste gevallen nog minstens dezelfde prestaties leverde als bij plaatsing.
Download hier de Eurima-studie.
Twee uitgewerkte voorbeelden
Een alleenstaande woning vormt de grootste uitdaging om een S-peil van 31 te bereiken, maar door aan verschillende parameters te sleutelen kan je er wel voor zorgen dat het S-peil wordt behaald. ISOVER deed testen met twee referentiewoningen uit 2015 van Thomas More en KU Leuven (Studies naar kostenoptimale niveaus van de minimumeisen inzake energieprestaties van nieuwe residentiële gebouwen) en heeft onderzocht welke parameters je kan wijzigen om S31 te halen.
Type architecturale woning
Klik hier voor het overzicht
Type pastorijwoning
Duurzaam
Duurzaamheid heeft veel verschillende betekenissen wanneer het over isolatie gaat. In eerste instantie denken we aan het energiezuiniger maken van een woning, maar ISOVER gaat veel verder dan dat.
Voor ISOVER is recyclage niet zo maar mooi in theorie, het is onze standaard. ISOVER glaswol bestaat grotendeels uit gerecycleerd glas en ook het werfafval van ISOVER glaswol kan opnieuw worden gebruikt.
Jouw gezondheid
Het gaat nog verder. Goed voor de natuur betekent ook goed voor jouw gezondheid. ISOVER kreeg dan ook het Eurofins Indoor Air Comfort Gold-label. We kunnen dus met zekerheid zeggen dat ISOVER glaswol beter is voor je levenskwaliteit. Niet alleen bij het verwerken en plaatsen, maar ook dankzij een verhoogd wooncomfort.
Download hier de Environmental product declaration voor ISOVER Multimax 30.
Interesse in Isover isolatie?
CONTACTEER ONSKostenefficiënt
Isoleren met glaswol zorgt niet enkel voor gegarandeerde prestaties, het is ook nog eens budgetvriendelijk. Naast de competitieve kost/m2 kan je door je spouwmuur te isoleren met ISOVER glaswol nog eens flink besparen op plaatsing.
Besparen op plaatsen
In de praktijk kan glaswol in vergelijking met harde isolatie twee keer zo snel geplaatst worden. De glaswolisolatie dient niet afgetapet te worden, het snijden gaat gemakkelijker en het isoleren van detailleringen verloopt een stuk vlotter. Bovendien is er minstens 5% minder snijverlies.
Het prijsverschil
Bij het isoleren van een vrijstaande woning met ISOVER Multimax 30 kan je, in vergelijking met harde isolatieplaten, flink wat besparen. €1500 en meer, rekening houdend met snijverliezen, isolatie- en plaatsingskosten.
Ten slotte kunnen aannemers dezelfde bevestigingssystemen als bij harde platen gebruiken, waardoor zij hun gewoontes niet hoeven aan te passen. Alles samen geteld: ankers zorgen voor de meest (kosten-)efficiënte bevestiging van jouw ISOVER Multimax 30 isolatie!
Brandveilig
In België onderscheidt men zeven brandklassen. ISOVER Multimax 30 valt daarbij onder de beste brandklasse A1, wat betekent dat het product onbrandbaar is. ISOVER Multimax 30 heeft geen enkele invloed bij een volledig ontwikkelde brand.
Doordat glas het hoofdbestanddeel is in glaswol staat deze isolatie, in tegenstelling tot harde, garant voor maximale brandveiligheid.
Bekijk hier de prestatieverklaring.